Geen producten (0)

Lontwol kopen

Breien met lontwol is helemaal in tegenwoordig. Het comfort van een zelfgebreide sjaal wordt verkozen boven het ietwat suffe imago dat breien had. Sterker nog: je kunt er gewoon trots voor uitkomen dat je hem zelf gebreid hebt! Afhankelijk van wat je breit, kies je de juiste wol. Sokken wol is bijvoorbeeld stugger en steviger, daardoor geschikt om op te lopen. Voor truien en sjaals kies je zachtere wol, die niet kriebelt. Je kunt je sjaal breien van gewone, zachte wol met standaard breipennen. Maar veel leuker is om hier lontwol voor te gebruiken.

Dit is een hele dikke streng wol, niet gesponnen of gelijmd. Daardoor een beetje pluizig. Dat is eenvoudig op te lossen door de wol voor of na het breien te vervilten. Dit kan met behulp van rolmatje, water en zeep of nog eenvoudiger door het even in de wasdroger te doen. Het breien kun je doen met extra dikke breipennen. Maar ook pvc-buizen en bezemstelen worden er voor gebruikt. Daarnaast kun je zelfs met je eigen armen breien, zonder pennen dus.

Breien met lontwol voor een super zacht resultaat

Bij het breien met lontwol is enige voorzichtigheid geboden. Je kunt er niet te hard aan trekken, dan breekt de lont. Dit kan gebeuren wanneer je al iets verder bent met je breiwerk en het gewicht ervan aan de lont trekt. Gelukkig is dit heel eenvoudig op te lossen. Laat beide uiteinden een beetje uitwaaieren. Leg dan de uiteinden op elkaar en rol ze tussen de handen voorzichtig weer in elkaar. Je kunt weer door breien en de reparatie zal niet opvallen. Om deze zachte en tere stof te reinigen, volstaat het meestal om die buiten aan de lijn te laten luchten. Doordat wol van nature lanoline bevat (wolvet) is het vuilafstotend. Mocht je breiwerk onverhoopt toch echt vies zijn geworden, dan kun je deze laten reinigen bij een stomerij. Of zelf met de hand en een zacht wolwasmiddel. Als je wasmachine een wasprogramma voor tere wollen stoffen heeft, is dat ook een mogelijkheid.

Wij hebben lontwol voor je in verschillende natuurlijke kleuren, maar ook een felle kleuren en pasteltinten. Zo vind je altijd de kleur die je wilt, die bijvoorbeeld het beste past bij je jas. Ook hebben wij verschillende gemengde bollen lontwol. Kijk op onze website voor ons volledige assortiment.

Lontwol kopen: Schapenvacht en Lifestyle!

Op onze website vind je nog veel meer wol gerelateerde producten. Zo hebben wij bijvoorbeeld diverse dikke breinaalden in ons assortiment. Daarnaast vind je sloffen, tassen en kleden in onze webshop. Verder bieden wij een ruime keuze aan schapenvachtjes. Puur decoratief, maar ook voor medicinaal gebruik. Bent u enthousiast geworden over armbreien, maar weet u niet hoe te beginnen? Doe dan mee met een workshop. Onder het genot van een kopje koffie of thee, leren wij u hoe het moet. En het is natuurlijk ook gewoon hartstikke gezellig! Bestel snel de juiste kleur lontwol en u loopt binnenkort ook met zo’n mooie, zelfgebreide, zachte sjaal.

Bekijk de Lontwol in onze shop


Lontwol kopen | schapenvachtenlifestyle.nl

Lontwol kopen Lontwol kopen Lontwol kopen
Facebook